Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Zvěřinové krokety :
40 g másla,
| 40 g hladké mouky,
| 1/8 l mléka,
| 150 g žampionů,
| 2 vejce,
| 3 lžíce madeiry,
| 400 g masa ze zvěřiny,
| špetka mletého hřebíčku
| 1/2 lžičky soli
| 1/4 lžičky pepře
| K obalování:
| 2 vejce,
| asi 100 g strouhanky,
| 1/2 l oleje ke smažení
Postup přípravy receptu Zvěřinové krokety :
Máslo rozpusťte, když zezlátne, smíchejte s moukou a nechte krátce zpěnit. Zakvedlejte mléko a nechte vzkypět. Dejte vychladnout.
Houby očistěte, omyjte, osušte a jemně rozsekejte. Přidejte do moučné kaše, smíchejte s vejci a madeirou.
Maso rozemelte, společně s kořením přidejte do houbové směsi. Ochuťte a na moučném válu vytvořte 2 sm silné krokety.
Krokety postupně obalujte v rozkvedlaných vejcích a strouhance a nechte krátce odpočinou v chladničce. Smažte na oleji do zlatova.
Fotky receptu Zvěřinové krokety :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!