Postup přípravy receptu Maso na pepři a špeku:
Maso podle vlastního výběru nakrájíme na plátky. Může se použít třeba vepřová kýta, plecko, můžeme použít i hovězí roštěnou či zadní. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Pepřem nemusíme šetřit.
Cibuli oloupeme. Špek a cibuli pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev. Špek použijeme místo tuku, podle potřeby přidáme olej nebo tuk. Přidáme cibuli osmahneme ji na špeku dozlatova a pak přidáme plátky masa, které osmažíme po obou stranách.
Doporučuji tento pokrm připravovat ve větší pánvi, kde můžeme dát maso stranou a na něj odložit cibuli, aby se nám moc nepřipalovala pod masem. Když máme maso osmahnuté, podlijeme horkou vodou a přiklopíme pokličkou a necháme dusit doměkka. Vypečenou šťávu dochutíme masoxem, solí, pepřem.
Maso na pepři a špeku podáváme s rýží.