Vložil: | Janiczka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Maso na zelí:
500 g kysaného zelí
| 500 g mletého masa
| 600 g brambor
| sůl
| mletý pepř
| majoránka
| 250 ml smetany na vaření
| olej
Postup přípravy receptu Maso na zelí:
Na pánvi potřené olejem orestujeme maso do zhnědnutí, osolíme a okořeníme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olejem a na dno rozložíme okapané zelí (kdo chce může zelí propláchnout aby nebylo tak kyselé). Na zelí rozprostřeme opečené maso a na ně naskládáme brambory. Osolíme je a zalijeme smetanou. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do změknutí brambor, asi 30 minut. Pak sundáme poklop a ještě chvíli pečeme do zezlátnutí.
Fotky receptu Maso na zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!