Postup přípravy receptu Maso po mexikánsku:
Maso nakrájíme na delší proužky. Omyté a oloupané brambory na malé kostičky, které dáme do studené vody. Oloupanou cibuli jemně usekáme, mražený hrášek necháme rozmrazit. Očištěné a oloupané žampiony nakrájíme na tenké plátky.
Na rozpáleném tuku v pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme proužky masa, papriku a důkladně opečeme. Přidáme slité brambory, sůl, pepř, chilli omáčku a špetku práškového chilli. Přiklopené dusíme ve vlastní šťávě za občasného podlívání vodou asi 35 minut. Na 20g rozpálené Perly osmahneme rýži, zalijeme 1/4l vody a přiklopené dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Hrášek povaříme v lehce ocukrované a osolené vodě do měkka, slijeme a promícháme s 20g Perly. Žampiony podusíme na zbývající perle se solí a pepřem do měkka. Maso a brambory rozložíme na předehřáté talíře, dokola ozdobíme hromádkami rýže, žampionů a hrášku.