Vložil: | saskijka |
Porcí: | 7 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Maso s fíky:
1500 g telecího masa /hovězí/
| 3 lžíce másla
| 200 ml červeného vína
| trocha koriandru, skořice, hřebíčku, kardamonu
| 1/4 l mušk. květu
| 400 g mrkve
| pepř
| 200 g sušených fíků
| 2 cibule
| 2 konzervy loupaných rajčat
| cukr
Postup přípravy receptu Maso s fíky:
Maso omyjeme, osušíme, odstraníme blány, pokud má maso tuk, tak ho nakrájíme na kostičky, které použijeme do dušení spolu s masem. Po částech a zprudka opečeme maso ze všech stran na trošce horkého másla. Po opečení všeho masa dáme do hrnce a podlijeme červeným vínem Bordeaux.
Přidáme veškeré koření, asi 100 ml vody a přivedeme k varu. Poté oloupeme mrkev a cibuli, oboje nakrájíme na hrubo. Fíky rozčtvrtíme a vše spolu s rajčaty i se šťávou přidáme k masu, přikryjeme a dusíme na mírném ohni 2 hodiny. Je-li potřeba, může se dolít trochu vody, nebo vína. Nakonec ochutíme solí, paprikou a cukrem.
Servírujeme s noky.
Fotky receptu Maso s fíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!