Postup přípravy receptu Maso s tuňákovou majonézou:
Česnekem utřeným se solí potřeme maso a pokladené hoblinami másla dáme do rozpálené trouby. Po patnácti minutách snížíme teplotu, přikryjeme poklicí a dáme dusit, když jsme před tím přihodili koření a podlili vínem. Telecí, panenku a tmavé (ze stehen) drůbeží dusíme v celku. Drůbeží prsa, ale i panenku je lepší upravovat tepelně jako medailonky, abychom předešli rozdrobení hotového masa při krájení na plátky. Podléváme vínem nebo vývarem.
Hotové maso necháme vychladnout ve šťávě - nejlépe do druhého dne.
Tuňáková majonéza
Tuňáka rozmixujeme s citronovou šťávou, česnekem, polovinou kaparů. Postupně přidáme olej, majonézu, semínka a podle chuti okořeníme a osolíme. Pokud nemíníme jídlo přizdobit kapary, tak teď zbytek přihodíme do mixeru a jen krátce protočíme. Tuňáková majonéza má být řidší než čistá majonéza.
Studené maso nakrájíme natenko a krátce před podáváním přelijeme majonézou. Podáváme při pokojové teplotě s malou oblohou a bílým pečivem.