Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Maso se zelím a houbami:
750 g kyselého zelí
| 500 g bílého hlávkového zelí
| 75 g sušených hříbků
| 500 g mas, různých druhů (hovězí, telecí, vepřové)
| 2 velké cibule
| sůl
| pepř
| 250 ml zeleninového vývaru
| 1 zakysaná smetana
Postup přípravy receptu Maso se zelím a houbami:
Je dobré si den předem připravit hlávkové zelí. Nakrouháme ho na tenké plátky. Přidáme čajovou lžicku soli a dobře promícháme a prohněteme. Hnětení opakujeme častěji, zelí je potom křehké a pouští šťávu.
Sušené hříbky dáme do hrnce s vodou. Až jsou nasáté vodou, přivedeme k varu. Odstavíme a odstraníme z nich nečistoty (jehličí, trávu). Ještě jednou přivedeme k varu, poté ochladíme a větší kusy hub nakrájíme na menší kousky. Hlávkové i kyselé zelí lehce vylisujeme. Maso nakrájíme na kostičky. Na malé kousky nakrájenou cibulku dáme na pánvičku a začneme ji smažit, přidáme maso, okořeníme pepřem a solí, krátce smažíme. Hlávkové zelí dáme s kyselým zelím do hrnce a promícháme. Vaříme za stálého míchání. Přidáme maso, houby, zalejeme vývarem. Všechno dobře promícháme a dusíme asi dvě hodiny, až je zelí měkké. Občas přilejeme trochu vody. Nakonec můžeme celý pokrm zjemnit přidáním smetany.
Fotky receptu Maso se zelím a houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!