Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Masopustní vdolečky:
500 g tvarohu
| 250 g polohrubé mouky
| 250 g hladké mouky
| 200 g švestkových povidel
| 70 g cukru krupice
| 60 g másla nebo margarínu
| 16 g droždí
| 0,5 l oleje na smažení
| 0,2 l mléka
| 1 ks vejce (dvě malá)
| 1/2 lžičky soli
| na ozdobení: šlehačka
| dle potřeby: mouka na vyválení a podsypání
| dle chuti: citronová kůra z poloviny citrónu
Postup přípravy receptu Masopustní vdolečky:
Droždí promícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté polohrubé mouky a vypracujeme řídké těstíčko – kvásek, který necháme v teple vykynout. Do zbylé dávky prosáté mouky přidáme vejce, zbylý cukr, jemně nastrouhanou kůru z pečlivě umytého citrónu, sůl, rozpuštěné vlažné máslo, zbylou dávku vlažného mléka a vykynutý kvásek a směs pečlivě promícháme, vypracujeme těsto, které pak necháme vykynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky těsta z kterého vytvarujeme vdolky zhruba o velikosti dlaně a šířky cca 15 mm. Vdolečky vyskládáme na pomoučený vál a necháme je opět vykynout. Do jednotlivých vdolečků uděláme držadlem silnější vařečky důlek a touto stranou je pak vkládáme do horkého tuku, po osmažení spodní strany je obrátíme, dosmažíme a vyjmeme. Vdolečky potřeme oslazeným tvarohem, švestkovými povidly a zdobíme dávkou ušlehané šlehačky.
Fotky receptu Masopustní vdolečky:
Fotky vložil: martikam,damami,hanina51,vilka