Postup přípravy receptu Masová kuřecí směs s citronem:
Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Plátky masa zabalíme do potravinářské fólie a několikrát je lehce přejedeme válečkem na těsto, abychom je trochu ztenčili. Odstraníme fólii a maso nakrájíme na šikmé proužky. Vložíme do plastikové misky, okořeníme a přidáme sójovou omáčku, lžíci oleje a 2 lžíce citronové šťávy. Dobře promícháme, misku zakryjeme a vše dáme na 20 minut do chladničky.
Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme zbývající olej a máslo. Přidáme polovinu kuřecích kousků a smažíme za stálého míchání 3 minuty dozlatova, dokud nejsou kousky propečené. Osmažené kousky přemístíme na talíř a odložíme stranou.
Kukuřičnou mouku umícháme se lžící vody dohladka. Do pánve dáme připravenou kukuřičnou pastu, zalijeme ji vývarem a zvolna vaříme 2 minuty, až je směs jemná a hladká. Přimícháme zbývající citronovou šťávu a cukr. Kuřecí kousky vrátíme do pánve a prohřejeme, dokud šťáva není horká. Podáváme zdobené plátky citronu a petrželkou.