Postup přípravy receptu Masová směs v bramboráku :
Jednu cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a za stálého míchání je opečeme. Posypeme je mletou paprikou, podlijeme trochou vody a dusíme asi čtvrt hodiny, až se téměř všechna voda odpaří. Přidáme papriku nakrájenou na nudličky, kečup, sůl, pepř a krátce podusíme. Pak vmícháme salám nakrájený na nudličky, drobně nakrájenou cibuli (tu druhou) a dusíme ještě 2 minuty. Horkou směsí naplníme čerstvě připravené bramboráky, přeložíme je v půli a podáváme.
Příprava bramboráků : Brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli ustát, pak tekutinu slijeme , přidáme rozetřený česnek, mouku, mléko, vejce, majoránku, pepř a sůl a na oleji usmažíme po obou stranách tenké bramboráky.