Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Masové karbanátky se žampióny:
120 g vepřového masa na mletí
| 400 g čerstvých žampiónů
| 1 vejce
| 1 menší cibule
| 1 lžička hladké mouky
| 1 lžíce másla
| 1,5 dcl mléka
| 2 žemle
| 120 g strouhanky
| 2 stroužky česneku
| sůl
| mletý pepř
| tuk na smažení
Postup přípravy receptu Masové karbanátky se žampióny:
Oloupanou a drobně krájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné krájené žampióny, pepř a podusíme. Necháme prochladnout.. Maso semeleme, žemli namočenou v mléce - vymačkanou, česnek utřený se solí, vejce, hladkou mouku, strouhanku a podušené houby. Vše dobře promícháme. Z hotové směsi tvarujeme karbanátky o stejné velikosti (dva kusy na jednu porci), postupně je obalíme v trojobalu (jako u předešlé receptury) a usmažíme v horkém tuku do zlatočervené barvy.
Fotky receptu Masové karbanátky se žampióny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!