Postup přípravy receptu Masové kuličky s rajčatovou omáčkou:
1. Troubu předehřejeme na 230 °C. Prolisovaná rajčata a nastrouhaný křen smícháme v misce, přikryjeme a odložíme.
2. Cibuli, česnek a 2 lžičky vody zahříváme v rendlíku na mírném ohni 5 min., potom oheň zesílíme, směs přivedeme k varu a vaříme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Rendlík odstavíme.
3. Chléb rozdrobíme do misky a přelijeme vodou tak, aby byl ponořený. Necháme jej 5 min. máčet, pak z něj vymačkáme nadbytečnou vodu a dáme ho do mísy společně s mletým hovězím, směsí cibule a česneku, červenou řepou, paprikou, tymiánem a vejcem. Podle chuti osolíme a opepříme a důkladně promícháme.
4. Z masové hmoty vytvoříme 24 kuliček. Masové kuličky navlékneme po třech na grilovací jehly a položíme na plech na pečení. Pečeme v předehřáté troubě 10 min. dozlatova. Masové kuličky rozdělíme na talíře, obložíme snítkami tymiánu a podáváme s rajčatovou omáčkou.