Postup přípravy receptu Masové roládky plněné uzeninou a zeleninou:
Brambory uvaříme a rozšťoucháme, necháme je vychladnout a pak do nich přidáme bramborovou moučku, trochu pšeničné mouky, vejce a trošku soli. Z hmoty snadno vymodelujeme noky - malé knedlíčky - s důlkem, kam se později nalije šťáva.
Příprava náplně: Červené zelí nakrájíme, povaříme, přidáme nakrájený bůček, pepř, sůl a nakonec, když se všechno začne vařit, přilijeme ocet.
Vepřové maso nakrájíme, naklepeme paličkou a připravíme si náplň. Tu tvoří nakrájená cibule, klobása, bůček a nakládaná okurka. Náplň naklademe na plát masa a zabalíme rolku, pak ji pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme a začneme smažit. Když se maso vypeče, je dobré ho podlévat. Když jsou rolky hotové, do zbylé šťávy přidáme mouku, vodu a smetanu. Šťávu chvíli povaříme a pak jí můžeme zalévat noky - knedlíčky.