Použité suroviny receptu Masový aspik se zeleninou:
300 g vařeného vepřového masa
| 100 g pórku
| 100 - 150 g nakládané zeleniny
| 1 sáček aspikové želatiny
| sůl, mletý pepř, ocet, cukr
| čerstvý křen
| 1 cibule
| sterilované nebo krátce povařené a vychlazené lusky fazolek nebo hrášku
Postup přípravy receptu Masový aspik se zeleninou:
Maso nakrájíme na drobné nudličky nebo kostičky. Dobře omytý pórek nakrájíme na jemné proužky a vše promícháme v míse s dobře okapanou sterilovanou zeleninou. Opepříme dle chuti. Podle návodu na obalu připravíme želatinu, necháme ji chvíli nabobtnat ve studené vodě a pak zahřejeme pod bod varu (želatina se nesmí vařit) a odstavíme z ohně. Některé druhy želatiny jsou již ochucené, v opačném případě osolíme a dochutíme octem a cukrem dle vlastní chuti. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií a vsypeme do ní masovo-zeleninovou směs. Přelijeme želatinou pokojové teploty a necháme ztuhnout v chladničce. Po 3-4 hodinách můžeme aspik pomocí fólie vyklopit a nakrájet. Podáváme se strouhaným křenem, sterilovanými nebo vařenými fazolkovými či hráškovými lusky ochucenými octem, solí a drceným pepřem a s plátky cibulky.
Fotky receptu Masový aspik se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!