Postup přípravy receptu Mátové kuře tandúri :
Nejprve si připravíme marinádu - ve velké ploché misce promícháme jogurt, drcený česnek, mletý římský kmín, chilli a kurkumu, špetku soli a pepře dle chuti. Vše důkladně promícháme. Do kuřecích prsíček uděláme několik hlubokých zářezů, do kterých napěchujeme marinádu a necháme asi hodinu odležet v chladničce. Na mátovou omáčku dáme mátu, oloupanou a na kostičky nakrájenou okurku do mixéru a najemno rozmixujeme. Přidáme jogurt, znovu promixujeme a pak vše zastříkneme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Uschováme v chladu. Troubu zahřejeme na 200 stupňů, kuřecí maso dáme na pečící plech a pečeme asi půl hodiny doměkka.
Přílohy
Kuře tandúri podáváme přelité studenou mátovou omáčkou s rýží.