Panenku nakrájíme na plátky asi 2 cm tlusté a opatrně dlaní rozmáčkneme. Osolíme opepříme a naložíme do směsi oleje, provensálských bylinek, medu a cibule.
20 dg sušených švestek zalijeme 2 dl bílého vína a 1/2 dl brandy. Necháme máčet alespoň 5 hodin. Medajlonky obalíme v mouce a zprudka po obou stranách opečeme na másle. Dáme dojít do trouby.
Mezitím si uvaříme švestky (asi 10 min) ve víně. Můžeme přilít trochu vody. Uvařené švestky přepasírujeme přes husté síto a nalijeme do výpeku v pánvi. Pomalu přiléváme 2 dl smetany a stále mícháme. Dosolíme, zakápneme citrónem a přidáme lžičku borůvkové marmelády. Medailonky dáme na talíře a přelijeme švestkovou omáčkou.
Fotky receptu Medailonky na švestkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!