Vložil: | uschi3 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Medailónky s houbovou krůstou:
4 medailónky z hovězího /á 200 g/
| 2 lžíce oleje
| sůl
| pepř
| 150 g čerstvých hub nebo 50 g sušených
| 100 g toustového chleba bez kůrky
| 4 lžíce míchaných bylinek /rozmarin, tymian, bazalka/
| 1 lžíce másla
| 500 g červené cibule
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce medu
| 300 ml červeného vinního octa
| 1/2 lžičky sušeného tymianu
| špetka mlétého hřebíčka
| sůl
| pepř
| 600 g uvařených malých brambor ve slupce, sůl
| máslo
Postup přípravy receptu Medailónky s houbovou krůstou:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a opečeme na oleji. Med, víno, ocet a kořeniny přidáme k cibuli a na mírnem ohni vaříme asi 45 minut. Podle potřeby můžeme ještě přidat trochu horké vody. Dochutíme solí a pepřem. Houby očistíme a nasekáme /sušené zalijeme vroucí vodou a 10 minut necháme odpočinout, pak nasekáme/. Na másle houby orestujeme a přidáme k nim na kostičky nakrájený chléb a bylinky. Medailónky prudce osmahneme na oleji z obou stran, osolíme, opepříme a rozdělíme na nej houbovou směs. Kůrku dobře přitlačíme a dáme na 5 minut grilovat nebo zapéct do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Mezitím brambory oloupeme, osolíme a na másle opečeme do zlatava. Podáváme s masem spolu s cibulí na víně.
Fotky receptu Medailónky s houbovou krůstou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!