600 g pštrosího masa (steaky)
| 150 g jater (vepřová či telecí)
| 1 středně velká cibule
| 150 g anglické slaniny
| olej na opékání
| 100 g žampionů
| 100 ml smetany na šlehání
| 1 lžíce másla
| mletá sladká paprika
| citronová šťáva
Postup přípravy receptu Medailonky s játry :
Ze pštrosího masa nakrájíme medailonky (3 ks na jednu porci), mírně naklepeme a ostrým nožem uděláme do středu masa otvor. Játra nakrájíme na plátky, opečeme na části cibule s olejem a posypeme mletou paprikou. Otvory v mase naplníme kousky jater. Každý medailonek zabalíme do slabého plátku slaniny a opečeme na grilu nebo na pánvi s rozehřátým olejem po obou stranách. Zvlášť podusíme nakrájené žampiony na lžíci másla, osolíme a nakonec zjemníme šlehačkou, ochutíme citronovou šťávou a s masem prohřejeme.
Jako přílohu jsme použili barevné těstoviny.
Fotky receptu Medailonky s játry :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!