Použité suroviny receptu Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami:
2 vepřové panenky
| 8 plátků slaniny
| 2 lžíce rostlinného oleje na opékání
| 2 střední cibule, oloupané a nakrájené na klínky
| 8 středních brambor, nakrájených na klínky a asi deset minut předvařených
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami:
Maso nakrájejte napříč na osm vyšších špalíčků a každý obalte plátkem slaniny. Svažte kuchyňským provázkem nebo silnou bílou nití a poprašte solí a pepřem.
Na větší pánvi rozehřejte na vyšším plameni olej. Masové balíčky na něm ze všech stran opékejte, až se slanina začne vyškvařovat, maso zpevní a začne chytat barvu. Trvá to asi čtyři minuty z každé strany; jestli chcete mít maso propečenější, přidejte dvě minuty. Poté vepřové vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě, přikryté alobalem. Díky tomu se rovnoměrně rozloží šťávy a maso bude ještě lahodnější.
Do vypečeného tuku v pánvi přidejte klínky cibule i brambor a asi pět minut je prudčeji opékejte, aby zkřehly a chytily barvu.
Fotky receptu Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!