Postup přípravy receptu Medová svíčková se smetanovou omáčkou:
Víno nalijeme do kastrůlku a necháme chvíli povařit. Přidáme med, sůl, čerstvě namletý pepř a vegetu. Vše krátce povaříme. Do vychladlé marinády vložíme plátky osolené a opepřené svíčkové a necháme minimálně 1 hodinu marinovat. Jablka rozkrájíme na osminky, zbavíme je jádřince. Slaninu nakrájíme na větší kousky, orestujeme ji na pánvi a pak ji vyndáme. Do výpeku vložíme jablka, krátce je orestujeme, podlijeme džusem a asi 5 minut je necháme povařit. Plátky masa vyjmeme z marinády, lehce je osušíme, opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. Výpek zaprášíme moukou, orestujeme, přilijeme smetanu a povaříme. Přidáme jablka a krátce prohřejeme. Omáčku rozdělíme na talíře, položíme na ni plátky masa a ozdobíme slaninou.