Postup přípravy receptu Medové paličky:
Zabalte každou kuřecí paličku do plátku anglické slaniny - tu předem poklaďte tenounkými plátky česneku, malinko posolte a opepřete. Kuřecí maso ale nejdříve zbavte kůže - nahradí ji slanina a maso tak dostane fantastickou chuť. Naskládejte paličky do pekáče.
Dále si připravte "majdičku" (nevím jak jinak ji nazvat, odborník by asi řekl glazura), kterou budete potřebovat v závěru pečení. Na jemném struhadle nastrouhejte zázvor (na 6 paliček jsem použil kousek velký asi jako nehet palce), vymačkejte šťávu a tu smíchejte se lžící medu, popřípadě trošku opepřete. A pečeme!
Krok 1 - Pekáč dejte do trouby a pečte odkryté asi na 180 stupňů. Přílohou je pro každého jedna velká brambora, která se peče jen tak i se slupkou pořádně zabalená do alobalu celou dobu s masem, pěkně se vám udusí (ovšem ne přímo v pekáčku, ale vedle na mřížce).
Krok 2 - Asi po 50 minutách pekáč i brambory vytáhněte - každou paličku potřete ze všech stran medovou "majdičkou" a brambory otevřete. Oboje dejte ještě na deset minut zapéci (když se o minutku zpozdíte, nevadí). Výsledkem by měla být křupavá slaninka a opečený brambor. Ještě horkou bramboru rozkrojte na půlku, trošku vydlabejte, osolte a do vzniklých důlků dejte sýr cottage smíchaný s nasekanou zelenou cibulkou.