Vložil: | Sabika |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Medvědí tlapy se šlehačkou:
800 g vepřové kýty
| 4 velké cibule
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| hladká mouka a strouhanka na obalení
| 2 vejce
| olej na smažení
| ušlehaná šlehačka na ozdobení
Postup přípravy receptu Medvědí tlapy se šlehačkou:
Omytou a osušenou kýtu nakrájíme na tenké plátky a ty ještě naklepeme. Rozdělíme je na 4 stejné díly a všechny osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Každou porci tj. asi 2-3 plátky masa připravujeme zvlášt: jeden plátek masa poklademe cibulí a příčně pevně zavineme. Stejně zpracujeme všechny plátky do jakýchsi špulek. Konce upevníme párátkem a pak každý závitek postupně obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Velmi zvolna je na oleji osmažíme ze všech stran dozlatova tak, aby se maso propeklo i uvnitř. Kotouče přendáme na talíře a na každý nastříkáme šlehačkou 5 malých kopečků - medvědích drápků. Podáváme s hranolky.
Fotky receptu Medvědí tlapy se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!