Použité suroviny receptu Měkký sýr s karamelizovanou zeleninou:
300 g fazolek
| dle chuti: sůl
| 300 g mrkve
| 500 g celeru
| 300 g žampionů
| 175 g cukru
| 150 ml vinného octa
| 250 ml zeleninového vývaru
| 2 stroužky česneku
| 2 kulaté měkké sýry s nivou (po 200 g)
| dle chuti: petrželka
Postup přípravy receptu Měkký sýr s karamelizovanou zeleninou:
1. Fazolky omyjeme a očistíme. Ovaříme ve vroucí vodě asi 15 min. Scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
2. Mrkev a celer omyjeme, očistíme, oloupeme. Nakrájíme na kostky nebo plátky. Dáme do vroucí vody a vaříme asi 12 min. Také prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
3. Žampiony očistíme. Cukr na pánvi bez tuku na malém ohni zkaramelizujeme. Za stálého míchání přilijeme ocet a vývar a asi 10 min. povaříme. Přidáme prolisovaný česnek, zeleninu, podusíme a přisypeme houby a ještě 2-3 min. podusíme.
4. Sýry nakrájíme, rozložíme na zeleninu a posypeme petrželkou.
Fotky receptu Měkký sýr s karamelizovanou zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!