Postup přípravy receptu Meruňkový koláč s jahodami:
Z mouky, másla, cukru, mléka, kypřicího prášku a soli zpracujeme vláčné těsto a necháme asi půl hodiny odpočinout. Meruňky opláchneme, vypeckujeme a rozdělíme na půlky. Troubu předehřejeme na střední teplotu. Plech vymažeme máslem, těsto rozválíme a rozložíme na plech. Na těsto pravidelně poklademe půlky meruněk prohlubní nahoru, posypeme cukrem a pečeme asi 35 minut. Cukr na meruňkách by měl získat zlatou barvu. Mezitím si z bílků a soli ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zlehka přimícháváme cukr. Troubu rozpálíme na nejvyšší teplotu. Hotový sníh nastříkáme v pruzích mezi meruňky a dáme krátce zapéct - jen na tak krátkou dobu, aby se nám zabarvily hrany sněhu. Jahody opláchneme a necháme okapat. Pak je překrojíme na čtvrtky a po vychladnutí koláče jimi poklademe meruňky.