Postup přípravy receptu Měšec z vepřové kýty:
Z kýty nakrájíme plátky, více je rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí.
Na části tuku orestujeme drobně nakrájený uzený bůček s oloupanou a krájenou cibulí. Přidáme krájenou kapii (může být i nakládaná), dáme hrášek, trochu osolíme, opepříme a zahustíme vejci. Touto směsí naplníme plátky masa, okraje stáhneme k sobě do tvaru měšce a omotáme nití.
Do sádlem vymazaného pekáčku vložíme měšce, občas podléváme a doměkka je upečeme. Upečené měšce vyndáme a šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, povaříme a měšce už bez nití vložíme zpátky a prohřejeme.
Na talíř dáme vepřový měšec, k tomu vařené brambory nebo hranolky. Ozdobíme zeleninovou barevnou oblohou.