Vložil: | Lucinka88 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Mexická zelenina:
2 lžičky slunečnicového oleje
| 1 ks červená paprika zbavená semen a nakrájená na kostičky
| šťáva z 1 malého pomeranče
| šťáva z 1 limetky
| 1-2 ks čerstvé červené čili papričky, zbavené semen a nakrájené nadrobno
| 200 g mrkve
| 1 ks okurka
| ½ ks ananasu(můžete vyzkoušet také plátky avokáda potřené limetovou šťávou aby nezhnědly a kousky papáji)
| 1 ks mango(musí být pevné, ne zcela dozrálé. Nejprve je oloupeme a potom nakrájíme ostrým nožem na plátky
| hrst čerstvé nakrájené máty
Postup přípravy receptu Mexická zelenina:
1. Na pánvi rozhřejeme olej a přidáme červenou papriku. Opékáme ji na středním ohni 2 min., podlijeme pomerančovou a limetkovou šťávou a 5 min. dusíme. Pánev odstavíme, papriku necháme mírně vychladnout a potom rozmixujeme. Omáčku dáme do misky, ochutíme čili papričkami, přikryjeme potrav. folií a uložíme do chladničky.
2. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké šikmé plátky. Okurku oloupeme, překrojíme podélně na půlky a pomocí lžičky odstraníme semena. Dužninu nakrájíme na plátky.
3. Z ananasu odkrojíme vrcholek s listy. Zbytek překrojíme po délce na čtvrtky, vykrojíme z nich tuhou střední část, oloupeme, vyloupeme všechna očka a dužninu nakrájíme na plátky. Mango oloupeme a nakrájíme na plátky, pecku vyhodíme. Ovoce a zeleninu upravíme na mísu, přikryjeme potrav. folií a dáme na 15 min. do chladničky.
4. Vychlazené ovoce a zeleninu přelijeme paprikovou omáčkou, posypeme mátou a mexickou zeleninu podáváme.
Fotky receptu Mexická zelenina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!