Vložil: | Laira |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mexické kuře s čokoládovou omáčkou :
1 ks kuře
| sůl
| pepř
| mouka na obalení
| 1 ks cibule
| 2 stroužky česneku
| 4 ks feferonky
| 3 lžíce vepřového sádla
| 1 lžíce červeného vinného octa
| 250 ml drůbežího vývaru,
| 2 ks rajčata,
| 50 g strouhaných mandlí
| špetka koriandru
| špetka mletého hřebíčku
| 1 lžíce strouhanky
| 50 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu Mexické kuře s čokoládovou omáčkou :
Kuře naporcujeme na 8 dílů, opláchneme je a osušíme. Díly osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a česnek oloupeme. Podobně jako feferonky vše nadrobno nasekáme. V pánvi rozehřejeme sádlo. Kuřecí díly na něm po všech stranách dozlatova opečeme a vyjmeme. Do uvolněné pánve přidáme cibuli, česnek a feferonky. Vše opečeme a přilijeme ocet. Vrátíme kuřecí díly, přilijeme drůbeží vývar, přikryjeme a zvolna dusíme 20 minut. Rozehřejeme gril. Rajčata spaříme, sloupneme, odstraníme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Smícháme mleté mandle, koření, strouhanku a rajčata. Čokoládu najemno nastrouháme. Kuřecí díly poskládáme do žáruvzdorné nádoby a dokřupava grilujeme. Do šťávy přidáme mandlovou směs a několik minut povaříme. Mícháme a postupně přidáváme čokoládu, až se rozpustí. Ostrou čokoládovou omáčkou kuřecí díly přelijeme.
Fotky receptu Mexické kuře s čokoládovou omáčkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!