Použité suroviny receptu Míchaný salát v parmazánovém košíčku:
100 g strouhaného parmazánu
| 100 g strouhaného ementálu
| 500 g balení míchaného listového salátu
| 8 malých rajčátek (cherry)
| 8 plátků parmské nebo pražské šunky
| 2 lžíce medu
| šťáva z 1 citronu
| 4 lžíce olivového oleje
| špetka soli
Postup přípravy receptu Míchaný salát v parmazánovém košíčku:
Parmazán a ementál dobře promícháme a z této směsi vytvoříme na obdélníkovém plechu vyloženém papírem na pečení v dostatečné vzdálenosti od sebe 4 kruhy o průměru 15 cm a výšce 0,5 cm. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a necháme je rozpustit a lehce zezlátnout. Ještě teplé spečené sýrové kruhy sundáme z papíru a každý ihned položíme na skleničku o průměru 5 cm obrácenou dnem vzhůru. Změklý sýr dobře prsty ke skleničce přitlačíme a necháme ztuhnout (tak vznikne pevný košíček). V misce metličkou rozšleháme med s citronovou šťávou a špetkou soli a za stálého šlehání přiléváme olivový olej, až vznikne středně hustá směs, kterou dle potřeby lehce dochutíme solí. Oprané listy salátu a rajčátka vložíme do mísy, zalijeme připraveným dresinkem, promícháme a rozdělíme do sýrových košíčků. Každou porci salátu ozdobíme dvěma plátky šunky a podáváme.
Fotky receptu Míchaný salát v parmazánovém košíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!