1 kuře
| 250 g uzeného bůčku
| 500 g malých cibulek
| 250 g žampionů
| 3 lžíce másla
| 2 lžíce oleje
| 1 bobkový list
| petrželová nať
| špetka tymianu
| 1 stroužek česneku
| 400 ml červeného vína
| 2 lžíce mouky
| 100 ml masového vývaru
| sůl
Postup přípravy receptu Milánské kuře:
Kuře rozporcujeme a osolíme. Kostky bůčku opečeme na 1/3 másla. Vybereme a ve výpěku orestujeme oloupané malé cibulky. Přeložíme je do pekáče, polijeme výpekem a 30 minut pečeme v troubě. Na zbylém másle udusíme nakrájené houby. Kuřecí maso na oleji osmahneme, přidáme bůček, prolisovaný česnek, bokový list, petrželku a tymian. Ve víně rozmícháme mouku, provaříme a vylijeme k masu. Přilijeme vývar a přikryté dusíme 30 minut. Potom přidáme žampiony i cibulku a dusíme ještě 15 minut.
Fotky receptu Milánské kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!