Postup přípravy receptu Mladá býčí kýta s divokou rýží:
Rýži probereme, dáme do 2 litrů vlažné a mírně osolené vody, necháme 20 minut.
Kýtu nakrájíme přes vlákna příčně na 1 cm plátky. Jemně je naklepeme tupou stranou většího nože a vydatně opepříme zeleným drceným pepřem. Nesolíme. Maso vložíme do misky, přelijeme celým objemem sherry, vícekrát obrátíme a dáme do chladu.
Olivy vypeckujeme a nakrájíme na kolečka.
Rýži pořádně v hrnci zamícháme, zbylé obalové lupínky po navlhčení vyplavou na povrch, takže je lehce sebereme malým sítkem. Rýži scedíme. Dáme vařit 2 l vody. Když je voda vroucí, přidáme tymián, kari a sůl a vsypeme rýži. Vaříme 12 minut. Pak ochutnáme a necháme dovařit na skus. Doba vaření je dle kvality rýže optimálně 16 min. Uvařenou rýži scedíme, vmícháme olivy a uložíme do tepla.
Plátky masa vkládáme na silně rozpálený olej v pánvi s rastrovaným dnem. Maximálně na 1 minutu z každé strany. Uložíme do tepla, ale ne na savý papír. Maso totiž krásně pustí šťávu a savý papír ji vsáknul.
Servírujeme s rýží, případně s oblíbeným salátem.