Vložil: | noemih |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mleté maso po mongolsku:
600 g mleté hovězí kýty
| 400 g čínského zelí
| sůl
| 3 stroužky česneku
| 1 velká mrkev
| 1 žlutá paprika
| 1 červená paprika
| 2 chili papričky
| nať ze dvou jarních cibulek
| 3 lžíce oleje
| 3 lžíce sójové omáčky
| 2 lžíce suchého červeného vína
| 1 lžíce vinného octa
| 1 lžíce sójové omáčky
| 2 lžíce suchého červeného vína
| 1 stroužek česneku
| špetka mletého zázvoru
| špetka pepře
| 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Mleté maso po mongolsku:
Sójovou omáčku promícháme s červeným vínem, prolisovaným česnekem, zázvorem, pepřem a olejem.
Mleté maso naložíme do marinády a v chladu necháme asi 30 minut odležet.
Listy čínského zelí opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme je na nudličky, osolíme a necháme 15 minut stát. Pak z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu.
Stroužky česneku nakrájíme na plátky, mrkev na kolečka, papriky na nudličky. Chili papričky a nať nasekáme nadrobno. Mrkev spaříme a necháme okapat.
Ve velké pánvi zprudka na oleji orestujeme mleté maso.
Vyjmeme ho a ve výpeku osmahneme papriky s chili papričkami a česnekem. Přidáme mrkev a zelí. Do pánve vrátíme maso. Vše zalijeme směsí sójové omáčky,
vinného octa a vína a společně prohřejeme. Nakonec vmícháme nať z cibulky a pánev odstavíme. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Mleté maso po mongolsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!