Kofta
| 500 g mletého masa
| 2 cibule malé
| 1/2 lžičky skořice
| 1/2 lžičky zázvoru mletého
| špetka pálivé papriky
| z 1 citr. šťáva
| sůl
| olej
| Kari
| 8 rajčat
| 1 cibule velká
| kousek másla
| 4 hřebíčky
| 4 lžíce kokosu
| 2 str. česneku
| 1 lžíce máku mletého
| 2 lžičky zázvoru
| 1 šálek vývaru
Postup přípravy receptu Mleté maso v karí:
Nejprve si připravíme Koftu. Cibuli jemně nakrájíme, smícháme s masem a ostatními surovinami. Uděláme kuličky (asi jako pinpongový míček) a smažíme do hněda.
A teď na to karí. Cibuli jemně pokrájíme a na másle zpěníme. Vmícháme hřebíčky, kokos, česnek, mák a zázvor a smažíme asi 5 minut. Pak přidáme smažené kuličky z masa a nakrájená rajčata. Zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme na mírném ohni asi 1/2 hodiny.
Fotky receptu Mleté maso v karí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!