Postup přípravy receptu Mleté maso v rajčatech:
Na pánvi osmažíme mleté maso, telecí a nebo může být i vepřové, nebo hovězí. Maso smažíme na másle a čekáme až se začne oddělovat. Mezitím připravíme vydlabaná rajčata: Odkrojíme vršek a položíme je na talířek otvorem dolů, aby z nich vykapala kapalina. Odříznuté části uchováme, budou to víčka na uzavření rajčat po jejich naplnění. K masu přidáme česnek (do těchto pokrmů vždycky patří česnek), opečené chlebové drobečky nebo strouhanka a pár vajec, aby se to pěkně spojilo. Také tam dáme poměrně dost petržele, osolíme a opepříme, aby to mělo správnou chuť a pořádně promícháme. Rajčata naplníme malou lžičkou a snažíme se do nich vměstnat co nejvíce nádivky, protože má tendenci se při pečení smrsknout. Naplněná rajčata vložíme na zapékací mísu vrátíme jim odříznuté kloboučky. Na vršek každého rajčete nakapeme dobrý olivový olej, čím panenštější - tím lepší. Naplněná rajčata vložíme do trouby a krátce zapečeme.