200 g bůčku
| 1,5 sklenice fazolí
| 1 sklenice smetany
| 40 g sýra
| trochu soli
| trochu pepře
| 1 cibule
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Moravská gorba:
Fazole namočíme přes noc v převařené vodě. Druhý den ji uvaříme v té samé vodě doměkka. Cibuli a bůček nakrájíme na kostky a osmažíme. Do vymazaného máslem pekáčku vkládáme fazoli a bůček s cibulí, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Celek zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a máslem. Zapékáme přibližně 20 minut. Podáváme posypané zelenou petrželkou.
Fotky receptu Moravská gorba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!