Postup přípravy receptu Moravská nádivka z trojího masa:
Do hrnce nalijeme necelý litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájený oloupaný česnek a očištěné vepřové maso. Uvedeme do varu a po 20-ti minutách varu přidáme uzený bůček a maso. Vaříme ještě dalších 30 minut, poté maso vyjmeme.
Rohlíky nakrájíme na kostky. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme rohlíky, vejce rozšlehaná v mléce, koření, bylinky a sůl. Pokud je nádivka příliš hustá, přidáme vývar. Směs promícháme a necháme 10 minut odstát.
Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou. Povrch uhladíme a na střed položíme lžičku sádla.
Pečeme v předehřáté troubě 30 - 40 minut na 150 °C.