Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
![3.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![3.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Moravská panenka s jemným knedlíkem:
3 vepřové panenky
| 400 g másla
| 20 sušených švestek
| dle potřeby: olej
| dle chuti: sůl a pepř
| 0,3 dl slivovice
| dle chuti: kysaná a sladká smetana
| dle chuti: bílé víno
| dle chuti: petrželka
| knedlíky:
| 250 g žemlí
| dle potřeby: mléko
| 50 g másla
| 2 vejce
| 50 g hrubé mouky
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: muškátový oříšek
| 5 lžic petrželky
Postup přípravy receptu Moravská panenka s jemným knedlíkem:
Švestky vypeckujeme, naplníme kousky másla a vetkneme do medailonků z panenek. Okořeníme a opečeme na rozpáleném oleji. Zbylé švestky nakrájíme na nudličky a vložíme do výpeku. Zalijeme bílým vínem a vaříme až se víno zredukuje na jednu třetinu. Přidáme oba druhy smetany, provaříme a nakonec přidáme slivovici. Podáváme s jemným knedlíkem, který si připravíme z nakrájené a mlékem navlhčené žemle, přidáme žloutky, hrubou mouku, změklé maslo, ochutíme bílým pepřem, muškátovým oříškem a sekanou petrželkou. Vmícháme tuhý sníh z bílků a klademe na alobal potřený máslem. Tvoříme válečky 5-7 cm silné a vaříme asi 10-15 minut.
Fotky receptu Moravská panenka s jemným knedlíkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!