Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Moravské zelí:
1 ks hlávka zelí - asi 1 kg
| 4 lžíce sádlo nebo tuk
| 2 lžíce hladká mouka
| 1 ks cibule
| sůl, kmín
| cukr, ocet podle chuti
Postup přípravy receptu Moravské zelí:
Z hlávky zelí odřízneme vrchní ovadlé listy a rozkrojíme ji načtvrtky. Odstraníme košťál a ostrým nožem nakrájíme na tenké nudličky. Spaříme je horkou vodou a necháme na cedníku okapat.
Vložíme do kastrolu, mírně podlijeme vařící vodou a za občasného zamíchání dusíme nejprve odkryté. Pad přidáme na sádle dozlatova osmahnutou cibuli, osolíme, posypeme kmínem a dusíme pod poklicí za občasného promíchání a mírného podlévání trochou vody téměř doměkka. Zaprášíme moukou a podusíme.
Podlijeme vodou a znovu dusíme, až je zelí měkké. Během dušení je několikrát promícháme, aby se nepřichytilo ke dnu kastrolu. Dochutíme cukrem a octem podle chuti. Moravské zelí má být kašovité a sladkokyselé.
Podáváme k pečeným masům, uzenému, kachně, huse a podobně.
Fotky receptu Moravské zelí:
Fotky vložil: Vlamape,Marci7,damami,kozaroza