![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bábovka pro musicu bohemicu: Vejce utřeme nebo ušleháme s cukrem (nemusí být do pěny). Přidáme neušlehanou šlehačku a mouku s práškem do pečiva.
Tento základní recept lze obměnit přidáním rozinek, kandovaného nebo sušeného ovoce ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bábovka olejová: Do mouky s pečivovým práškem přidáme cukr, olej, mléko nebo vlažnou vodu, žloutky dobře rozmícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, z ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bábovka od dr. Oetkera: Žloutky třeme s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem do pěny (můžeme na nejvyšším stupni elektrického šlehače). Pak přidáme mouku s kypřicím práškem do pečiva a olej - šleháme elektrickým šlehačem na nej ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bábovka laciná: Cukr, máslo a žloutky šleháme do pěny. Přidáme vanlkový cukr, kůru, a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě okolo 170 °C.
Recept p ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bábovka kugelhopf: Do mísy dáme mouku, ve středu uděláme důlek, do něj nalijeme vlažné mléko, přidáme droždí, cukr a necháme vzejít. Pak přidáme rozpušťené máslo, vejce, sůl a promícháme. Dáme na teplé místo kynout. Po ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Moučníky Žádné hodnocení
Příprava receptu Pochoutka: Ušlehanou smetanu mírně smícháme se zakysanou smetanou, jogurtem a cukrem. Dle potřeby mužeme i přisladit moučkovým cukrem. Piškoty dáme do dortové formy, na ně naklademe smetanovou hmotu, pak ovoce. ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Točený perník: Z cukru, tuku, mouky, medu, prášku do pečiva, vajec a skořice vypracujeme těsto, které necháme hodinu odležet v chladu. Rozdělíme na 2 díly, rozválíme na plát, potřeme náplní a přeložíme ... ... ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrnková buchta s ovocem: Nejdříve uvaříme pudink a necháme trochu vychladnout. Těsto připravíme z mléka, do kterého rozšleháme celá vejce, přidáme cukr a tuk, potom přidáváme po částech mouku s peč. práškem a řádně ... ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrnečkový medovník: Kávu nalijeme na pánev, přidáme med a cukr, rozehřejeme, necháme přejít varem a odstavíme. V míse rozšleháme vejce a za stálého šlehání přiléváme olej. Postupně přidáváme i mouku smíchanou s jedlou so ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Štrúdl s pohankovou náplní : Těsto rozválíme na tenký plát. Tvaroh utřeme s bílkem, přidáme cukr, skořici a natřeme na plát těsta. Posypeme suchou pohankovou lámankou, rovnoměrně přidáme ovoce, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí ... …více»
|