5 žloutků
| 200 g moučkového cukru
| 2 lžíce vody
| balíček vanilinového cukru
| 300 g polohrubé mouky
| balíček kypřicího prášku do pečiva
| 150 ml oleje
| 5 bílků
Postup přípravy receptu Bábovka od dr. Oetkera:
Žloutky třeme s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem do pěny (můžeme na nejvyšším stupni elektrického šlehače). Pak přidáme mouku s kypřicím práškem do pečiva a olej - šleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni, dokud nevznikne hladké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme, do 1/3 dáme např. kakao, nebo 4 lžíce silné kávy espresso. Po částech vylijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na bábovku. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180-190 °C po dobu 40-50 min.
Po upečení necháme bábovku 15 min odstát ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.
Fotky receptu Bábovka od dr. Oetkera:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!