Postup přípravy receptu Amaretto moučník:
Rozpustíme v hrnci máslo, čokoládu, cukr, kakao, vodu, amaretto a mandlové aroma. Do rozpuštěné směsi dáme hrst kokosu. Ze směsi část odlijeme do hrnku a dáme bokem. Bílky ušleháme do tuha a žloutky smícháme s vanilk. cukry, troškou mandlového aroma, mletými ořechy, zbytkem vychladlé čokoládové směsi, moukou a kypřícím práškem. Když je směs vymíchaná zlehka ještě přidáme sníh z bílků. Nalijeme na pečící paír a pečeme asi tak 15 minut v horkovzdušné troubě na 175 stupňů. Jakmile je plát upečený tak do něj sem tam uděláme vařečkou dírky a poté buchtu polijeme čokoládovou směsí co jsme si odložili do hrníčku a hezky směs rozetřeme. Nakonec ještě buchtu trošku pokokosujeme a můžeme se vrhnout na ochutnávání :o) Je to mňamka!