3 ks vejce
| 250 g cukr krupice
| 1 ks vanilkový cukr
| 100 ml voda
| 200 ml olej
| 1 ks prášek do pečiva
| 300 g polohrubá mouka
| 600 g rebarbora
| 1 lžička skořice
| 1 ks skořicový cukr
| 3 lžíce cukr krupice
Postup přípravy receptu Bublanina s rebarborou:
Ve šlehači ušleháme vejce, cukr a vanilkový cukr do tuhé pěny a za stálého šlehání pomalu přilijeme studenou vodu a olej. Šlehač vypneme a lehce vmícháme mouku, ve které jsme promíchali prášek do pečiva.
Vzniklé těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, případně si plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostky dlouhé cca 1 cm. Vložíme do větší mísy, posypeme cukrem, skořicovým cukrem, skořicí a důkladně promícháme.
Takto připravenou rebarboru rozložíme po celé ploše na těsto a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 st. C asi 30 minut. Špejlí zkoušíme, jestli je už těsto upečené a nelepí.
Upečenou bublaninu s rebarborou necháme vychladnout pod utěrkou a podle chuti před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.