Postup přípravy receptu Jablečný štrúl z jogurtového těsta:
Do mísy vložíme mouku, jogurt, máslo, vajíčko a špetku soli. Vše rukama zpracujeme do hladkého pevnějšího těsta, které necháme asi půl hodiny odpočinout v ledničce.
Mezitím si nastrouháme na struhadle jablka.
Po vytáhnutí těsta jej rozdělíme na 4 díly (z jednoho dílu bude jeden štrúdl). Díl vyválíme na pomoučeném vále na plát o síle asi 2-3cm. Prostředek posypeme trochou strouhanky, poklademe nastrouhané jablka, posypeme cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. Jsou –li jablka kyselejší dáme více cukru. Následně štrúdl buď volnými stranami překryjeme a nebo smotáme. Smotaný štrúdl přeneseme na vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Plech vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30minut při 170°C. Pečeme tak dlouho dokud nám těsto nezačne mírně zlátnout. Po upečení necháme zchladnout a podáváme.