Použité suroviny receptu Jahodový zákusek se želatinou:
3 vejce
| půl hrnku cukru krupice
| půl hrnku mouky
| l lžička prášku do pečiva
| 1 lžička vanilkového cukru
| krém:
| 1 vanilkový puding
| trocha másla a moučkového cukru
| želatina
| jahody
Postup přípravy receptu Jahodový zákusek se želatinou:
(Na malý plech) Vejce vyšleháme s cukrem krupicí a přimícháme polohrubou mouku smíchanou se lžičkou vanilkového cukru a prášku do pečiva. Pečeme 15-20 minut na 150°C
Krém: uvaříme vanilkový puding a mícháme ho než vychladne, potom přimícháme máslo smícháné s cukrem moučkou.
Krém natřeme na vychladlé těsto, rozložíme na něj jahody(může být i jakékoliv jiné ovoce) a zalijeme želatinou. Necháme asi 2-3 hodiny vychladnout v ledničce.