4 dcl silné černé kávy
| 2 balení vanilkového pudinku
| 12 dkg mletého cukru
| 8 dcl mléka
| 2 i více lžíce rumu
| 1 balení piškotů
Postup přípravy receptu Kávový hřbet z piškotů:
Nejprve uvaříme a přecedíme kávu. Smícháme pudinky, mléko a cukr a uvaříme pudink. Poté do něj přidáme 2 dcl kávy. Zbylé 2 dcl kávy smícháme v misce s rumem.
Formu na srnčí hřbet vyložíme igelitovou fólií. Piškoty namáčíme v rumové kávě a klademe do formy, vrstvu piškotů zalijeme pudinkem. Takto postupujeme, dokud krém nedojde. Poslední vrstvu tvoří pudink.
Dáme vychladit do ledničky, nejlépe do druhého dne. Poté vyklopíme a zdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.