Vložil: | admin |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 15 |
|
|
Použité suroviny receptu Křehké, lehké jahodové řezy:
5 vajec
| 20 dkg cukr krupice
| 100 ml vody
| 100 ml oleje
| 250 dkg polohrubé mouky
| 1/2 prášku do pečiva
| Krém:
| 1l mléka
| 3 ks vanilkový puding
| 1 vanilkový cukr
| 4 polévkové lžíce moučkový cukr
| 1 lžíce másla
| 2 zakysané smetany
| 2 cmetany ke šlehání
| jahody, nebo jiné ovoce, může být i kompot, či zamražené ovoce
Postup přípravy receptu Křehké, lehké jahodové řezy:
Vyšleháme si bílky do tuha. Mezitím si vyšleháme žloutky s cukerem, a olejem. Poté přidáme olej, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec vodu. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme v předehřáte troubě při 180 st. cca 25 minut. Mezitím si uvaříme hustý puding, a do horkého ještě vmícháme 1 lžíci másla. Necháme vychladit a poté vyšleháme se zakysanou smetanou. Korpus poklademe nakrájenými jahodami, navrch navrstvíme krém, a úplně nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou. Můžeme dozdobit nastrouhanou čokoládou, nebo grankem.
Fotky receptu Křehké, lehké jahodové řezy:
Fotky vložil: martikam,jelena