Základem dortu je čokoládový krém. Nejprve si na něho připravíme zálivku. Část mléka důkladně rozmícháme se žloutky. Zbytek mléka zahřejeme zhruba na 83 stupňů, rozpustíme v něm cukr a za stálého míchání zavaříme zálivku ze žloutků. Do tohoto horkého základu přisypeme kousky čokolády a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota, kterou dáme vychladit. Poté do ní vmícháme rozpuštěnou želatinu a vyšlehanou smetanu a ze vzniklého krému vytvoříme tenkou vrstvu na zhruba centimetrovém plátku čokoládového korpusu, kterým jsme vyložili dno dortové formy a pokapali ho šťávou z višní. Poté přidáme višně, zakryjeme je druhým plátkem korpusu a formu doplníme až po okraj krémem. Hotový dort dáme aspoň na hodinu do lednice, aby dokonale ztuhnul a teprve potom ho vyjmeme z formy a můžeme začít zdobit. Třeba, stejně jako Vladimír, hoblinami čokolády a višněmi, které na závěr poprášíme moučkovým cukrem.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!