Postup přípravy receptu Kynuté koláčky s višňovo - makovou náplní:
Do vlažného mléka přidáme kávovou lžičku cukru a necelý balíček čerstvého droždí, necháme chvilinku v teple vykynout. Do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, cukr a změklý nebo rozpuštěný tuk. Přidáme vykynutý kvásek a zpracujeme v těsto ve tvaru bochníku a dáme to tepla asi půl hodiny vykynout.
Maková náplň: mletý ochucený mák smícháme s cukrem, mlékem a necháme asi 15 minut odstát.
Drobenka na koláč: Heru rozpustíme v kastrůlku, přidáme cukr, polohrubou mouku a špetku skořice, mícháme až se nám drobenka drolí.
Nachystáme si plech, kde máme pečící papír. Z vykynutého těsta děláme malé koláčky, kde dáváme do středu trošku višňového džemu a makové náplně. Povrch koláčků posypeme posypkou. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.