Vložil: | avelova |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Lehký pudinkový medovník:
450 g hladké mouky
| 180 g moučkového cukru
| 180 g tuku + 1 vejce
| 1,5 lžíčky jedlé sody
| 3 lžíce medu a 7 dkg ořechů
| 1 lžíčka kakaa pro barvu
| Na krém: 0,5 l mléka
| 2 balíčky vanilkového pudinku
| 100 g másla
| Na sirup: 1,5 dcl převařené vody
| 4 lžíce cukru
| 75 ml rumu
Postup přípravy receptu Lehký pudinkový medovník:
Nad párou v misce šleháme (cca 5 min) máslo, cukr, vejce, med a smetanu. Budeme mít krém, který nebude hustý. Do mísy si vysypeme mouku, smícháme s jedlou sodou a přidáme vlažný krém. Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenu a dáme do lednice odpočinout asi na hodinku.
Z těsta si uděláme pět kousků, které máme přikryté aby neoschly. Na pečícím papíře si vyválíme placku cca 2–3 mm silnou a vykrojíme kolo o průměru 22 cm. Zbytky těsta si dáváme stranou a pak z nich uděláme placku a její díl použijeme na ozdobu. Vykrojené kolo si přeneseme i s papírem na plech a upečeme v předehřáté troubě na 180° C cca 4 min. Upečené kolo si necháme vychládnout na papíře dokud nezchladne a bude se dobře přenášet. Takto upečeme všechny kola.
Krém: Pouze uvaříme hustý pudink, do kterého po vychladnují zamícháme máslo.
Dort vytvoříme následujícím způsobem: Spodní placku potřeme sirupem jenom zvrchu, natřeme krém a než přiložíme další placku, tak jí potřeme sirupem zespodu a po přiložení i zvrchu. Takto dáme na sebe 5 placek. Sirup vypotřebujeme téměř všechen. Pamatujte na to, že když to budete mít málo namazané sirupem, bude to tužší. Krémem lehce namažeme taky vršek a strany. Rozsekáme 3 dkg vlašských ořechů a 5 dkg z upečené placky (zbytek si sněste) a tím posypeme strany a vršek medovníku. Takhle připravený medovník už můžeme jíst za 24 hodin.
Fotky receptu Lehký pudinkový medovník:
Fotky vložil: ,bellinka,damami,ivanao