Postup přípravy receptu Linecký koláč s jablky a medovou drobenkou:
Ze všech surovin na těsto vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jim dno a stěny tukem vymazaného plechu. Na těsto klademe horkou jablečnou směs a posypeme drobenkou. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 40 minut.
JABLEČNÁ SMĚS: oloupaná jablka nakrájíme na plátky a dám do kastrolu. Přidáme krupicový cukr a skořicový cukr, ořechy, rozinky a máslo a chvilku na mírném ohni podusíme, až jablka změknou. Potom dochutíme rumem, zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným v trošce vody a krátce podusíme až směs zhoustne.
DROBENKA: mouku, cukr, skořicový cukr, máslo a med promneme v prstech, až vznikne jemná drobenka.