Použité suroviny receptu Mramorová bábovka ze šlehačky:
250 g hladké mouky
| 250 g moučkového cukru
| 250 ml smetany ke šlehání
| 1 ks prášek do pečiva
| 2 lžíce hořkého kakaa
| 4 ks vejce
| tuk na vymazání
| hrubá mouka na vysypání
Postup přípravy receptu Mramorová bábovka ze šlehačky:
Ušleháme žloutky s cukrem a přilijeme smetanu na šlehání, pak postupně přidáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy nalijeme 2/3 těsta a do zbylé 1/3 vmícháme 2 lžíce kakaa, pak rovnoměrně nalijeme do formy na světlé těsto. Pečeme v troubě na 180°C cca 40 minut. Těsto zkusíme špejlí, pokud je již hotová, těsto se nepřilepí. Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem.